Home » Cultuur

Cultuur

In Milaan is er op het gebied van cultuur meer dan voldoende te beleven. Op de lijst van "must see"  staat Il Duomo. Het duurde meer dan vijf eeuwen voordat deze gotische schoonheid met zijn 135 torenspitsen werd voltooid; om het over de ruim 2000 beelden nog maar niet te hebben, een bezoek aan het dak van deze parel mag ook niet ontbreken het geeft je een oogstrelend uitzicht over de stad.

Ook de moeite waard is Castello Sforzesco, Piazza Castello. Dit gebouw uit de Renaissance periode  was ooit een belangrijkfort, een paleis en heeft ook nog voor het leger dienst gedaan. Heden ten dage  doet het uitsluitend dienst als cultureel centrum. Sant'Ambrogio in de Piazza Sant'Ambrogio is de belangrijkste en tevens een van de mooiste basilieken van Milaan; zij dateert uit vierde eeuw en vormt de laatste rustplaats van de beschermheilige van de stad met een prachtige kansel vervaardigd in elfde eeuw.

In Milaan bevinden zich uiteraard ook een aantal belangrijke musea, waaronder het Museo Teatrale alla Scala, Piazza Scala, vol historische overblijfselen van dit beroemde operahuis en memorabilia van Verdi, Rossini, Puccini en Toscanini. Het Museu Archeologico, Corso Magenta vijftien huisvest fascinerende overblijfselen van het Etruskische, Griekse en Romeinse Milaan, waaronder mozaïeken, glazen medicijnflesjes en bustes. Het Museo Nazionale della Scienza e della Tecnica Leonardo da Vinci, via San Vittore 21 dat is gehuisvest in het voormalige Olivetani-klooster, bestrijkt een gebied van 40.000 vierkante meter, met 15.000 objecten waaronder een reconstructie van een art-nouveau treinstation.
Cultuur is een belangrijk goed, niet alleen in Italië maar ook in Milaan. Sla dit dus absoluut niet over als u een bezoek brent aan deze prachtige stad.